Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förlikning mellan Keolis och Värmlandstrafik

Har förlikats med Keolis. Foto: Värmlandstrafik.

Den segdragna tvisten mellan bussoperatören Keolis och Värmlandstrafik är slut. Parterna har träffat en överenskommelse om förlikning i tvisten som hade sitt ursprung i upphandlingen av servicetrafik i Värmland 2016.

– Vi är nöjda med att kunna lägga den här tvisten bakom oss. För att undvika en fortsatt långvarig och kostsam domstolsprocess har vi valt att träffa en överenskommelse om förlikning. Förlikningen innebär att Värmlandstrafik AB erhållit betalning av Keolis Sverige AB, säger VD Jessika Lundgren, Värmlandstrafik, och VD Jan Kilström, Keolis, i ett gemensamt uttalande.

Parterna har också enats om att inte ytterligare kommentera överenskommelsen.

Keolis tog i juli 2016 över större delen av servicetrafiken i Värmland efter en upphandlingsprocess som hade pågått i två år. Men efter ett år skar det sig rejält mellan parterna. Keolis ansåg att trafiken inte planerades effektivt och att trafikplaneringen inte gjordes enligt de förutsättningar som gavs i förutsättningarna när trafiken upphandlades.

Keolis sa ensidigt upp trafikavtalet och stämde Värmlandstrafik på 80 miljoner kronor.

Värmlandstrafik svarade med att stämma Keolis på ett liknande belopp eftersom man ansåg att Keolis hade gjort sig skyldig till avtalsbrott när man sa upp sitt avtal om servicetrafiken i Värmland efter bara ett års trafik.

Men nu har parterna alltså förlikats.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)