Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL-resenärer missnöjda med trängsel på bussar

Trängsel och dålig framkomlighet sänker betyget på SL:s busstrafik. Foto: Ulo Maasing.

De som reser med SL i Storstockholm var i januari rekordnöjda med kollektivtrafiken. 83 procent av resenärerna uppgav i fjol att de var nöjda med SL-trafiken. Det är det högst uppmätta resultatet någonsin. Allra mest nöjda var de som reste med pendelbåtarna där 97 procent av resenärerna var nöjda. Bussarna ökade med tre procentenheter till 81 procent från december 2019 till januari 2020, men det är värt att komma ihåg att årets vinter knappast gör skäl för namnet i Storstockholm. SL-trafiken svarar för mer än hälften av all kollektivtrafik i Sverige.

Den totala nöjdheten för bussarna under 2019 landade på 79 procent. Det är oförändrat från 2018. Dålig framkomlighet och trängsel ombord drog ner betyget för SL:s busstrafik ordentligt i fjol.

Bara varannan (54 procent) bussresenär i SL-trafiken är nöjd med trängselnivån ombord. Jämfört med året innan är det en viss nergång. I synnerhet i Stockholms innerstad och på Lidingö är resenärerna missnöjda med trängseln ombord. Inte ens varannan resenär där är nöjd (45 procent).

Kundnöjdheten bland bussresenärerna sänks också av framkomlighetsproblemen i innerstaden och ombyggnadsarbeten vid Slussen.

Precis som under 2018 är det framförallt tidhållningen och turtätheten som påverkar bussresenärernas nöjdhet allra mest.

Andelen nöjda resenärer i SL-trafiken förra året var 82 procent för tunnelbana, 73 procent för pendeltågen, 88 procent för lokalbanorna, 79 procent för busstrafiken samt 97 procent för pendelbåtarna.

Under januari i år var 83 procent av alla resenärer i SL-trafiken nöjda. Pendeltågen hade 79 procent nöjda resenärer, tunnelbanan 85 procent, lokalbanorna 90 procent, bussarna 81 procent och pendelbåtarna 97 procent.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Detta är väntat,
    vi kör mindre avgångar på alla linjer i innerstad.

    förare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)