Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxiföretag får sparken i Boden

Rycker in i Boden istället för ett annat taxiföretag. Bild: Cabonline Group.

Bodens kommun har valt att med omedelbar verkan avbryta det upphandlade avtal man tecknat med Svea Taxi rörande skolskjuts och färdtjänst. Kommunen motiverar beslutet med att Svea Taxi inte levererat den kvalitet som efterfrågats. Istället tar Sverigetaxi Boden över tillfälligt.

– En jättetråkig situation framför allt när det nu drabbat våra resenärer hårt. Det här är kommunens viktigaste transporter och den situation som våra resenärer hamnat i är inte acceptabel. Svea Taxi har inte klarat av att leverera den kvalitet som förväntats, säger Mats Berg, kommunchef.

Bakgrunden är att den nuvarande upphandling av färdtjänst och skolskjuts med taxi är överprövad. För att säkra trafiken i väntan på Förvaltningsrättens dom tecknades ett avtal med Svea Taxi Norrbotten för perioden 2020-01-01 – 2020-03-31.

Svea Taxi har sedan start haft stora återkommande tekniska problem (nytt system i beställningscentral och i bilar, långa väntetider i växel, uteblivna eller kraftigt försenade transporter, problem med GPS och sms, kommunikation med kund med mera) vilket ytterst drabbat resenärerna.

För att lösa situationen väljer Bodens kommun att teckna ett nytt tillfälligt avtal med Sverigetaxi Boden från och med 2020-02-08 fram till 2020-06-14.

– Vår förhoppning är att vi under denna period ska få stabilitet i de resor som våra kunder dagligen genomför och att vi innan sommaren också har fått en dom från förvaltningsrätten, som anger hur vi ska agera i den upphandlingsprocess som vi just nu genomför, säger Ellinor Isaksson Larsson, enhetschef Trafikenheten.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)