Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Coronaviruset: ”Undvik kollektivtrafik i rusningstid”

Bör undvikas i rusningstid enligt Danmarks regering. Foto: Wikimedia Commons/Leif Jörgensen.

Undvik att åka buss, tåg eller metro i rusningstid och ta cykel eller gå när du behöver färdas kortare sträckor. Det uppmanar den danska regeringen mot bakgrund av att den danska Sundhetsstyrelsen spår att var tionde dansk kan drabbas av det nya coronaviruset, COVID-19, i en första omgång, skriver nyhetsbyrån News Øresund. Sundhetsstyrelsen är den danska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten.

Samtidigt sätter Metroselskabet, som driver Köpenhamns metro, in fler tågsätt och ökar antalet avgångar så att tågen avgår med samma frekvens som under rusningstid. Syftet är att minska trängseln ombord.

– För många människor är kollektivt resande en del av vardagen, där man kan riskera att stå eller sitta nära andra människor. I den aktuella situationen uppmanar vi därför de resande att visa hänsyn till varandra och särskilt till äldre människor, säger transportminister Benny Engelbrecht (S).

De danska statsjärnvägarna, DSB, erbjuder passagerare att få pengarna tillbaka om man inte vill resa på grund av coronaviruset.

Köpenhamns flygplats Kastrup har enligt nyhetsbyrån Ritzau tappat var tredje passagerare i coronavirusets spår. Flygplatsens vd Thomas Woldbye uppger till nyhetsbyrån Ritzau att antalet passagerare för tillfället är 33 procent lägre än det brukar vara vid den här tiden på året.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)