Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mercedes elbuss når längre med bränslecell

Mercedes-Benz batteribuss eCitaro kommer i reguljär trafik med bränslecellsdriven räckviddsförlängare 2022. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz batteridrivna stadsbuss eCitaro kommer snart att nå längre. Det första exemplaret av bussen, som får namnet eCitaro REX, som är utrustat med bränslecellsdriven räckviddsförlängare kommer att sättas i reguljär trafik i den sydtyska staden Baden 2022. Innan dess kommer bussen att testas i Hamburg under nästa år.

Citaro REX uppges av tillverkaren få en räckvidd på 400 kilometer, men redan i år förlängs räckvidden för eCitaro med hjälp av ett nytt batterisystem från batteritillverkaren Akasol.

Samtidigt pågår utvecklingsarbetet av eCitaro REX. Enligt Daimler Buses är siktet inställt på att i framtiden gradvis ersätta konventionella stadsbussar med eCitaro REX, även i trafik med mycket höga krav på räckvidd. I dagsläget talar däremot Daimler Buses inte om att producera helt bränslecellsdrivna bussar, något som man åtminstone tidigare har varit inne på.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)