Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania och Daimler stoppar produktionen

Scania och Daimler stoppar produktionen, till en början under två veckor.

Både Scania och Daimler (Mercedes-Benz, Setra m fl) stoppar produktionen, till en början under två veckor. Anledningen är det nya coronaviruset, covid-19, och konsekvenser av spridningen av viruset. Båda de stora fordonstillverkarna fattade beslut om produktionsstoppet på onsdagen.

Daimler hänvisar till den allt svårare Covid-19-pandemin och släcker ner huvuddelen av sin produktion av bussar, lastbilar, minibussar och distributionsbilar i Europa, liksom en del administration. Stängningen genomförs denna vecka.

Daimler motiverar beslutet med att man vill förebygga spridningen av coronaviruset och skydda sina medarbetare. Dessutom fungerar inte leveranserna från alla underleveratörer och Daimler förbereder sig också för en lägre efterfrågan och vill därför skydda sin finansiella styrka.

Scania planerar att på onsdag i nästa vecka (25 mars) stoppa verksamheten vid merparten av sina europeiska produktionsenheter på grund av personalbrist och de stora störningar som uppstått i leverantörs- och logistikkedjan till följd av utbredningen av covid-19 i Europa.

För att säkerställa våra kunders samhällsviktiga transportarbete kommer våra serviceverkstäder och reservdelscenter dock att fortsatta sin verksamhet, säger Scanias VD och koncernchef Henrik Henriksson.

I nuläget planerar Scania för att produktionen återupptas inom två veckor. De medarbetare som direkt berörs av det planerade produktionsstoppet är anställda vid koncernens anläggningar i Sverige, Nederländerna och Frankrike.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)