Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink ställer in mellan Stockholm och Tallinn

Tallink Victoria. Nu ställer Tallink in all trafik mellan Stockholm och Tallinn tills vidare. Foto: Tallink Grupp.

Färjerederiet Tallink Grupp ställer in sin trafik mellan Estland och Sverige från och med söndagen den 15 mars. Orsaken är det undantagstillstånd som Estlands premiärminister Jüri Ratas utfärdade på fredagen på grund av Covid-19 och som gäller till den 1 maj. Alla offentliga evenemang i Estland ställs in och skolorna stängs. Alla som reser till Estland från ett område där viruset fått fäste, såväl estländare som utländska medborgare, måste tillbringa två veckor i karantän.

Tallink Grupp ställer in trafiken tills vidare på rutten Tallinn–Stockholm med passagerarfärjorna Baltic Queen och Victoria I från och med söndagen den 15 mars 2020.

Lördagen den 14 mars kommer Baltic Queen att avresa från Stockholm enligt tidtabell. Alla avgångar från och med den 15 mars 2020 är inställda tills vidare. På lördag den 14 mars får enbart passagerare med enkelbiljett och passagerare som påbörjade en kryssning ombord på Baltic Queen från Tallinn fredagen den 13 mars resa tillbaka till Tallinn med detta fartyg.

Från och med söndag den 15 mars kommer Baltic Queen att förbli i Tallinn tills företaget beslutar om att återuppta trafiken med passagerarfärjorna mellan Tallinn och Stockholm.

På lördag den 14 mars kommer Victoria I att avgå från Tallinn enligt tidtabell. Lördag den 14 mars får enbart passagerare med enkelbiljett och passagerare som påbörjade en kryssning ombord på Victoria I från Stockholm fredagen den 13 mars resa tillbaka till Stockholm med detta fartyg.

Från Stockholm får enbart passagerare med enkelbiljett resa med fartyget till Tallinn. Även Victoria I kommer att förbli i Tallinn tills företaget beslutar om att återuppta trafiken med passagerarfärjorna mellan Tallinn och Stockholm.

Företagets fartyg Regal Star som trafikerar linjen Paldiski–Kapellskär kommer att fortsätta trafiken mellan Estland och Sverige för att säkerställa transporter av gods. Fartyget kommer att trafikera enligt ett icke fastställt schema.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)