Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler skär ner i trafiken

Dalatrafik och Länstrafiken Örebro meddelade på fredagsmorgonen att man planerar minskningar av trafiken. Foto: Dalatrafik.

Busstrafiken i allt fler regioner står inför nerskärningar till följd av covid-19-pandemin. På fredagsmorgonen aviserade såväl Dalatrafik som Länstrafiken Örebro att man kommer att köra färre bussturer.

Dalatrafik hänvisar till personalbrist som förklaring tillö en del neddragningar i trafiken från och med måndag den 6 april och tills vidare. Ett antal turer i området kring Borlänge och Falun kommer att ställas in.

Länstrafiken Örebro tidigarelägger sommartidtabellen för stadstrafiken i Örebro från juni till 14 april. Med det vill Länstrafiken skapa en bättre beredskap för störningar i trafiken mot bakgrund av ett högt antal sjukskrivningar bland bussförarna.

– Vi vill erbjuda en trygghet i vårt utbud, menar Fredrik Eliasson kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro. Att övergå till sommartidtabellen redan nu gör att vi inte behöver ställa in avgångar från dag till dag utan istället får en kontinuerlig och stabil tidtabell med en reducerad trafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)