Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Även X-trafik stänger framdörrarna

Även X-trafik stänger nu framdörrarna. Foto: Bollnäs kommun.

Nu kommer även X-rafik, som svarar för kollektivtrafiken i Gävleborg, att stoppa påstigning fram på bussarna. Anledningen är, skriver X-trafik, ett nytt beslut från Arbetsmiljöverket för att säkra bussförarnas arbetsmiljö på grund av smittspridningen av covid-19. Beslutet gäller från och med tisdag den 14 april. Men giltig biljett krävs alltjämt av resenärerna, även om de inte kan köpa biljett av föraren.

– Arbetsmiljöverket har beslutat att framdörrarna på bussarna i vissa trafikområden i Gävleborg ska hållas stängda för påstigning. Beslutet gäller från och med tisdag 14 april och tillsvidare. I samråd med alla avtalade trafikföretag har vi beslutat att genomföra samma förändring i hela länet, säger Marie Nordmark, avdelningschef X-trafik.

För att fortsätta resa med X-trafiks bussar så gäller det precis som vanligt att resenärerna ska ha giltiga biljetter, skillnaden efter 14 april blir att biljetterna måste köpas innan man kliver ombord.

Den som har en giltig periodbiljett kan bara kliva ombord. Ingen registrering av biljetten behövs.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)