Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busstrafiken i Västmanland skärs ner

VL glesar ut trafiken efter påsk. Foto: VL.

VL, det vill säga kollektivtrafiken i Region Västmanland, skärs ner från den 14 april. Bakgrunden är att antalet resor med VL:s bussar har kraftigt minskat de senaste veckorna som en följd av covid-19-pandemin. Enligt VL innebär nerdragningen att busstrafiken glesas ut där det är möjligt, men samtidigt säkrar man att människor kan ta sig till och från sina arbeten och skolor. Utbudet är enligt VL även anpassat för att undvika risken för trängsel.

VL ser ett kraftigt minskat resande samtidigt sjukskrivningarna bland Svealandstrafikens förare är fler än normalt.

– Vi behöver ta ansvar och göra det vi kan för att kollektivtrafiken ska vara hållbar. Jag är tacksam för det arbete som våra förare gör för att trafiken ska fortsätta rulla och nu när resandet minskat med över 50 % behöver vi göra en anpassning av trafikutbudet, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör på Kollektivtrafikförvaltningen.

Detta innebär att bussturerna i stadstrafiken i Västerås och 500-linjerna i länet anpassas efter det faktiska resandet. Ett par stadslinjer ställs tillfälligt in. På samtliga linjer dras nattrafiken in.

– Genom att göra denna anpassning får vi även möjlighet att stärka avgångar med extrabussar där vi har fler resenärer. Detta gäller då främst under morgon- och eftermiddagstrafik. Vi vill såklart undvika risken för trängsel i den utsträckning vi kan, säger Arne Andersson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)