Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL slutar med systematiska biljettkontroller

SL i Storstockholm slutar med systematiska biljettkontroller under coronakrisen. Foto: Ulo Maasing.

SL i Storstockholm slutar från och med den här veckan med systematiska biljettkontroller. Istället ska biljettkontrollanterna i Stockholms kollektivtrafik i första hand bistå resenärer, samla in statistik om trängsel i trafiken och informera resenärer om att hålla avstånd.

Bakgrunden är att Folkhälsomyndigheten har kommit med allmänna råd om att antalet resenärer i kollektivtrafiken bör begränsas, att antalet turer bör anpassas så att trängsel kan undvikas och att smittspridning ska motarbetas. Att alla just nu bör hålla avstånd från varandra på grund av smittspridningen, gör att bussarna fylls snabbare och upplevs trängre än vanligt, konstaterar SL.

– På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

– Nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten såväl som den allmänna oron bland våra resenärer gör att vi nu ändrar biljettkontrollanternas uppdrag. Tyngdpunkten kommer vara resenärsinformation och statistikinsamling om trängselnivåer i SL-trafiken, vilket ger oss möjlighet att anpassa trafiken för att möta resebehovet där den är som störst.

Det innebär att den systematiska biljettkontrollen upphör. Resenärerna måste alltjämt ha giltig biljett för att resa. Uppenbart fusk kan fortfarande leda till en tilläggsavgift.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Och nu återinförs det! Tamson anser att SLs finanser är mer viktigt än att hindra smittspridning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)