Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Västtrafik återlöser periodbiljetter

Västtrafik återlöser periodbiljetter som resenären inte kan eller vill nyttja på grund av covid-19-pandemin. Foto: Svante Örnberg.

Resenärer med kollektivtrafiken i Västra Götaland som inte längre kan eller vill använda sin periodbiljett på grund av covid-19-pandemin kan ut återlösa dem hos Västtrafik. Resenären får då en värdekod eller en värdecheck, däremot inga kontanter. Det är periodbiljetter med 30-, 90- och 365-dagars giltighetstid som kan återlösas.

– Vi har sedan en månad tillbaka arbetat fram en lösning som vi hoppas och tror våra kunder kommer uppskatta i detta extraordinära läge. Erbjudandet vänder sig främst till de som gjort ett långsiktigt åtagande att resa med oss och som nu av olika skäl inte kan eller vill resa kollektivt men som vi hoppas kommer återvända till oss när läget har normaliserats, säger Lars Backström, vd för Västtrafik.

Resenären erbjuds en värdekod eller värdecheck med biljettens återstående värde från och med den 24 april. Därmed kan resandet enkelt återupptas när behovet uppstår igen. Förändringen är tillfällig och gäller till och med den 31 maj.

– Vi har förstärkt vår kundservice med extra personal för att kunna hantera det här på ett så bra sätt som möjligt för våra resenärer. Men det innebär en manuell hantering som vi vanligtvis inte gör, därför kan det ta lite extra lång tid, säger Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och kommunikation på Västtrafik.

Resandet med kollektivtrafiken i Västra Götaland har minskat med cirka 50 procent jämfört med normalläge.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)