Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Laddalliansen laddar Jönköpings elbussar

Svenska Laddalliansen Nordic installerar laddinfrastrukturen för Jönköpings utbyggda elbussnät. Foto: Laddalliansen.

Det nystartade svenska företaget Laddalliansen Nordic AB med bas i Ystad ska installera laddinfrastrukturen för Jönköpings elbussar. En första elbusslinje är i trafik och fler kommer, vilket ställer krav på ubyggda laddmöjligheter. Ytterligare tio pantografladdare från ABB är nu beställda till elbusstrafiken i Jönköping. Installationen görs av Laddalliansen Nordic.

– Det här uppdraget ligger helt i linje med vår affärsidé och vi är glada över att vi bidrar till förutsättningarna för en hållbar och modern kollektivtrafik, säger Henrik Holmér, försäljningschef på Laddalliansen.

Elbussarna kommer att köra stomlinjerna i tätortstrafiken i Jönköping, med start sommaren 2021. Installationsarbetena, som påbörjas i maj, skall enligt tidsplanen vara klara under hösten. Ägare av den kompletta anläggningen är Jönköping Energi.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)