Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Corona stoppar färdtjänstupphandling

Mot bakgrund av covid-19-pandemin avbryter Värmlandstrafik upphandlingen av färdtjänst i Karlstad. Foto: Värmlandstrafik.

Covid-19-pandemin gör att Värmlandstrafik avbryter sin upphandling av färdtjänst i Karlstads kommun och att det tilldelningsbeslut som man tidigare fattat upphävs. Istället skriver Region Värmland tillfälliga förlängningsavtal med de nuvarande entreprenörerna för att säkerställa trafiken från den 1 juli i år till dess att en ny upphandling genomförs.

Med anledning av de konsekvenser som coronapandemin har medfört bedömer Region Värmland att upphandlingen bör avbrytas.

Regionen anser att det är nödvändigt att teckna trafikavtal som inte enbart baseras på rörlig ersättning utan även innehåller inslag av en fast ersättning så att antagna entreprenörer är garanterade en viss miniminivå i ersättning.

”Denna omständighet utgör ett sakligt skäl i sig för att avbryta upphandlingen då det inte är förenligt med Lagen om offentlig upphandling (LOU) att byta ersättningsmodell”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)