Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Danmark öppnar gränsen för turism – men inte för svenskar

Danmark börjar försiktigt öppna sina gränser även för turism, berättade statsminister Mette Frederiksen på en presskonferens på fredagen.

Danmark öppnar sina gränser för turism från flera länder, men inte från Sverige. Öppnandet sker den 15 juni. Det meddelade Danmarks socialdemokratiska statsminister Mette Frederiksen på en presskonferens på fredagseftermiddagen.

Från den femtonde juni är Danmark öppet för turister från Norge, Island och Tyskland men inte från några andra länder, men Mette Frederiksen varnade på presskonferensen att om smittspridningen ökar kan nya restriktioner införas.

Men det blir inte fritt fram att resa hur som helst. Besökande turister måste vid inresa kunna dokumentera att de har bokat ett uppehåll i Danmark på minst sex nätter utanför Köpenhamn.

Samtidigt avskaffar det danska utrikesdepartementet sin avrådan för resor till Island, Norge och Tyskland, men avrådan för icke nödvändiga resor kvarstår för storstäder i dessa länder samt till alla andra länder, både i Europa och världen i övrigt.

– Vi har också en tät dialog med Sverige, sa Mette Frederiksen.

– Från den danska regeringens sida har vi en stark önskan att finna en lösning. Det kan vara en regional sådan, exempelvis för Öresundsregionen, framhöll den danska statsministern.

– Vi har en fortsatt dialog med Sverige och Finland, sa utrikesminister Jeppe Kofod på presskonferensen.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)