Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt stopp för utlandsresor

Socialminister Lena Hallengren(S), utrikesminister Ann Linde(S), statsminister Stefan Löfven(S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson på onsdagens presskonferens.

Utrikesdepartementet, UD, förlänger sin avrådan för utlandsresor ytterligare en månad, från 15 juni till 15 juli. Det framhöll regeringen vid en presskonferens på onsdagseftermiddagen. Samtidigt aviserade man en viss lättnad när det gäller kortare inrikesresor till en à två timmars bilresa från hemorten.

På presskonferensen framhöll utrikesminister Ann Linde det paket med rekommendationer och åtgärder som EU-kommissionen presenterade tidigare på onsdagen.

– Det är bra att EU rekommenderar en samlad ansats, sa Ann Linde.

Hon tog också upp UD:s förlängda avrådan från utlandsresor till den 15 juli, vilket i praktiken stoppar svenskars utlandsresor fram till dess.

– Vi är medvetna om de lättnader i reserestriktioner som diskuteras eller genomförs på en del håll. UD:s avrådan kan komma att ändras, men det går idag inte att förutspå om så kommer att ske, inte heller vad en ändring kommer att innebära – en förlängning av avrådan eller en avkortning, sa Ann Linde.

– Ett av motiven till att UD förlänger sin avrådan är dessutom att situationen i andra länder kan förändras mycket snabbt, exempelvis med nya karantärnsregler eller andra regler som i praktiken kan medföra att den som reser utomlands inte kan ta sig hem.

– Vi kommer från Folkhälsomyndighetens sida att återkomma när det gäller resor i början av juni, tillade Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)