Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafiken på Gotland döps till kollektivtrafik

När Bergkvarabuss tar över kollektivtrafiken på Gotland döps trafiken till Gotlands kollektivtrafik. Foto: Region Gotland.

Ny logotyp och nytt namn blir det för kollektivtrafiken på Gotland från mitten av juni. Men den gula färgen på bussarna blir kvar. Det nya namnet på öns kollektivtrafik är Gotlands kollektivtrafik. ”Operatören Bergkvarabuss kommer köra trafiken under namnet Gotlands kollektivtrafik. Det här kommer att bli ett lyft för Gotland, säger chefen för Region Gotlands kollektivtrafikenhet, Jyrki Vainio.”  Regionen är huvudman för trafiken.

– Operatören Bergkvarabuss är en professionell, stark och stor nationell samarbetspartner som ger bra flexibilitet, säger Jyrki Vainio.

Från och med söndagen den 14 juni tar operatören Bergkvarabuss formellt över trafiken från Gotlandsbuss. På måndagen den 15 juni kommer den nya trafiken att invigas av regionstyrelsens ordförande Eva Nypelius tillsammans med Bergkvarabuss´ vd Per Thorsell.

– Vi kommer tillsammans med Region Gotland utveckla en kundorienterad och grön kollektivtrafik, säger Per Thorsell.

En ny logotyp har tagits fram. Murgröna är Gotlands landskapsblomma och de tre murgrönebladen ska enligt regionen symbolisera hållbarhet och miljötänk. Murgrönebladen finns idag på regionens fordon och cyklar.

Tanken är att Gotlands kollektivtrafik kommer göra en stomlinjesatsning.med fler biogasbussar. Biljett- och informationssystemen förbättras och det blir trådlöst nätverk på alla bussar.

I den nya trafiken har operatören Bergkvarabuss en stor marknadsföringsfunktion.

Operatören placerar en affärsutvecklare på ön som även jobbar med beställningstrafiken, bland annat busstrafik för kryssningstrafiken. Samtliga som arbetar hos Gotlandsbuss har fått erbjudande om ny anställning i kollektivtrafiken och det blir fler bussar än tidigare. Operatören bygger även en bussdepå och en verkstad.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)