Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt fler elbussar från BYD på svenska vägar

I Linköping har Nobina satt 18 nya elledbussar från BYD i trafik. Foto: BYD.

I samband med att flera nya trafikavtal i kollektivtrafiken hade trafikstart i helgen och på måndagen rullade också 36 nya elbussar från kinesiska BYD ut på svenska vägar. Två av dem sattes i trafik av Transdev i Norrköping, de övriga 34 körs av Nobina i Linköping och Halland. Därmed har Nobina mer än 160 elbussar från BYD, antingen i trafik eller under beställning.

Den senaste leveransen utgörs av 18 ledbussar med låggolv och 18,6 meters längd för trafik i Linköping samt 16 12-meters elbussar för trafik i flera halländska städer. Ledbussarna har en passagerarkapacitet på 107 personer, av vilka 37 kan sitta medan tolvmetersbussarna till Halland har en kapacitet på 68 passagerare, varav 26 sittande.

Nobina har också beställt tretton 12.-meters elbussar från BYD för trafik i Piteå.

Totalt har BYD levererat eller beställningar på närmare 300 elbussar i Skandinavien.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)