Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sjukvårdens egna coronatester åker rullstolstaxi

Passar bra för att köra sjukvårdspersonalens covid-.19-tester. Foto: Cabonline.

Närmare 3 000 covid-19-tester från sjukvårdens egen personal i Region Stockholm har fått åka rullstolstaxi sedan början av maj. Sedan dess har nämligen Taxi Kurir och Sverigetaxi uppdraget att köra sjukvårdspersonalens egna covidtester. Testerna levereras först till vårdpersonalens hemadress och vidare till laboratorium. På så sätt har en på grund av covid-19-pandemin hårt ansträngd taxibransch fått välkommen sysselsättning.

Det är Trafikförvaltningen i Region Stockholm som gett i uppdrag åt Sverigetaxi och TaxiKurir, bolag inom Cabonline, för att hjälpa sjukvårdspersonal som varit sjukskrivna att få hem Covid-tester för att ta prov på sig själva och därefter få dem levererade till laboratorium för analys.

Testerna har levererats och hämtats upp i slingor för att hela processen ska gå så smidigt och effektivt som möjligt. Testerna levereras i plastlådor för att undvika smittspridning. För att få med många tester krävs utrymme, vilket passar bilarna som är anpassade för rullstolsburna.

– Coronapandemin har slagit hårt mot taxi och våra anslutna åkare tappade merparten av körningarna från i princip en dag till en annan. På uppdrag av Region Stockholm utför vi den särskilda kollektivtrafiken med bland annat färdtjänst och rullstolstaxi. Det är samhällsviktiga körningar med specialanpassade bilar som riskerar att slås ut i krisen om de blir stillastående, därför är all alternativ sysselsättning oerhört betydelsefull för våra åkare och oss, säger Magnus Klintbäck, vd för Cabonline Stockholm.

– Det känns bra att både kunna göra en samhällsinsats för att sjukvårdspersonal snabbare ska kunna återgå till arbetet, och samtidigt ge hårt ansatta åkare och förare möjlighet att få körningar genom att utföra ett viktigt uppdrag.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)