Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jättepremiär för Scania – 244 nya Scania i trafik (uppdaterad version)

Scania har levererat 84 biogasbussar till Bivab för trafik i Jönköpings län. Foto: Scania.

Scania levererar 84 biogasbussar till Bivab för trafik åt Jönköpings Länstrafik, JLT. Leveransen omfattar 65 stycken regionbussar Scania Interlink, 13 Scania Citywide Suburban och 6 Scania Citywide. Men det är bara en tredjedel av alla nya Scaniabussar som nu går ut i trafik – totalt 244 bussar.

Mellan cirka kl 04.30 och 07.30 idag rullade bussarna ut på olika platser i landet: främst Norrköping, Linköping, Borås, Jönköping och i Halland.

Bussarna till Bivab i Region Jönköpings län har levererats av Vinga Bus Partner.

– Förutom bussleveranserna kommer vi även till viss del att ansvara för servicen med vårt breda nätverk av serviceanläggningar, säger Albert Johannesson, försäljningsansvarig på Vinga Bus Partner, återförsäljare för Scania i södra Sverige.

– Vi strävar efter att erbjuda en bra service och vi vet av erfarenhet att nya bussar alltid uppskattas av resenärerna, därför känns det väldigt roligt att under 2020 kunna trafikera med 84 nya bussar i Vetlanda, Nässjö och Gislaved, säger Christer Pettersson, vd på Bivab.

De beställda bussarna har Euro 6-motorer och kommer att drivas med biogas. På så sätt minskar klimatpåverkan dramatiskt.

– De gasdrivna bussarna tar för sig mer vid upphandlingar för de längre körningarna. Tekniken är beprövad, och motorerna går riktigt bra för längre transporter. En annan orsak är att det många gånger redan finns en påbörjad infrastruktur för just biogas på orterna, vilket underlättar driften.

Trafikstarten startade på måndagen med bland andra Lysekil Busstrafik som ansvarar för Vetlanda, Reinholds i Nässjö samt Vårgårda Buss för Gislaved samt Hjalmarssons Busstrafik och BD Bussresor.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)