Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kontrollerna tillbaka i SL-trafiken

SL återinför biljettkontrollerna i kollektivtrafiken. Först ut blir kontroller vid knutpunkter som här, Foto: Ulo Maasing.

Från och med idag, tisdag, återinför SL biljettkontrollerna i kollektivtrafiken som har varit pausade sedan mitten av april. Till en början handlar det dock mer om visering av biljetter än regelrätta kontroller, men SL har siktet inställt på en återgång till fullskaliga biljettkontroller i kollektivtrafiken i Storstockholm.

– Det här är en sommarpresent till det hederliga och skötsamma Stockholm, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd och ordförande för SL. Biljettkontrollerna utgör en viktig beståndsdel i SL-trafiken. Utan biljettkontrollerna försvinner ryggraden i ekonomin såväl som i tryggheten. Nu kan vi äntligen steg för steg ta tillbaka förlorad mark från plankare och otrygghetsskapare.

Visering för giltiga färdbevis kommer i det första steget att ske vid påstigning på lokalbanor och i busstrafiken där den som inte har en biljett kommer att avvisas och hänvisas till en närbelägen plats där det går att köpa giltigt färdbevis. Biljettkontrollerna kommer därtill att ske vid större knutpunkter och för syftet relevanta platser i SL-trafiken.

Fokus för biljettkontrollerna kommer till en början vara lokalbanor, busstrafik och steg för steg utvecklas mot hela SL-trafiken.

Målet är att biljettkontrollerna ska kunna återgå till det normala då det behövs för ekonomin och för tryggheten, uppger Kristoffer Tamsons som konstaterar att rapporter från SL:s entreprenörer tyder på ett fördubblat fuskåkande jämfört med samma tid i fjol – samtidigt som antalet resenärer har minskat kraftigt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)