Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utökade säkerhetsrutiner på Stena Line

Stena Line inför nya säkerhetsrutiner ombord på sina färjor i Europa. Foto: Stena Line.

Rederiet Stena Line inför nu nya säkerhetsrutiner på samtliga sina färjor i Europa. Bland åtgärderna är färre passagerare ombord på färjorna, frisk havsluft i ventilationssystemen och att bufféerna tas bort. Bakgrunden är att när allt fler länder nu lättar på reserestriktioner ser Stena Line återigen ett ökat intresse för att resa med färja över hela Europa. Tillsammans med branschorganisationen Svensk Sjöfart och i linje med internationella riktlinjer har rederiet nu tagit fram ett antal nya säkerhetsrutiner inför sommarens högsäsong.

– I takt med att reserestriktioner lättar ser vi ett förbättrat bokningsläge och ett ökat intresse för att resa. Färjor ger goda möjligheter till en säker resa, inte minst genom att det finns gott om utrymme för social distansering och att man andas frisk havsluft både ute och inne. Utöver det har vi nu beslutat om ytterligare ett stort antal nya säkerhetsrutiner som ska göra färjeresandet till det säkraste sättet att resa i sommar, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line.

De nya säkerhetsrutinerna täcker hela resan från reseinformation inför resan till dess att man stiger av färjan på destinationen. Bland de viktigaste säkerhetsrutinerna finns:

Social distansering ombord möjliggörs genom begränsat antal resande per avgång samt väl markerat både i terminaler och ombord på fartygen.
Endast frisk havsluft som ej cirkuleras i ventilationssystemen används ombord.
Nya kraftfulla ångmaskiner används för att städa och desinficera hytter och allmänna utrymmen ombord på färjorna.
Utökad städning och desinfektion av så kallade ”hand contact hot spots”, såsom handtag, ledstänger, knappar och skärmar ombord och i terminaler.
Självserveringen på de välkända bufféerna ombord ersätts med tallriksservering.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)