Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stark månad för Scania bussar

Scania toppar med bred marginal statistiken över nyregistrerade tunga bussar under juni. Foto: Scania.

Juni blev en stark månad för Scania när det gäller nyregistreringarna av tunga bussar i Sverige. Under månaden registrerades totalt 236 nya bussar (både lätta och tunga). Det är 47,4% färre än under samma tid förra året, då 449 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – juni 650 bussar, 22,2% färre än förra året, då 836 bussar registrerades, rapporterar Bil Sweden.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 232 under juni, 34,3% färre än under samma tid förra året då 353 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari -juni 607 tunga bussar, 11,5% färre än under motsvarande period förra året då 686 registrerades.

– Den stora nergången i nyregistreringarna av bussar jämfört med juni förra året förklaras av att fjolårssiffrorna var ovanligt höga, bland annat till följd av tidigarelagda registreringar inför kravet på nya, smarta färdskrivare, kommenterar Bil Swedens vd Mattias Bergman.

Så här ser siffrorna över nyregistrerade tunga bussar under juni ut:

Scania 120
Volvo 77
MAN 14
Setra 13
Solaris 7
Mercedes-Benz 1

Share Dela

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)