Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ännu en vinst för Nobina i Norrbotten

Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige. Foto: Nobina.

Bussoperatören Nobina har vunnit sitt tredje avtal i Norrbotten på kort tid. Länstrafiken i Norrbotten har tilldelat Nobina uppdraget att utveckla lokaltrafiken i Piteå kommun samt lokal beställningstrafik med inriktning på skolor. Kontraktet omfattar tretton tursatta bussar och har ett totalt värde på 150 miljoner kronor över avtalstiden på tio år.

Kontraktet innefattar regiontrafik på tio stomlinjer i Piteå kommun samt beställningstrafik med syfte att tillgodose kommunens behov av skolresor till och från aktiviteter som bad, idrott och utflykter.

Samtliga fordon är förberedda för att helt kunna drivas med fossilfria drivmedel och är utrustade med USB-uttag. Upphandling och samtliga fordon följer även Bus Nordics branschgemensamma rekommendationer, vars syfte är att skapa en mer hållbar, kostnadseffektiv och attraktiv kollektivtrafik.

– Vi är mycket stolta över att få utöka vårt samarbete med Länstrafiken i Norrbotten och Piteå kommun. Att få vara med och bidra till att skolelever kan ta sig till och från studier och aktiviteter på ett hållbart och tryggt vis känns betydelsefullt, och vi ser mycket fram emot att under kommande tio år få möjlighet att utveckla och skapa en ännu attraktivare kollektivtrafik, säger Henrik Dagnäs, vd Nobina Sverige.

Trafikstarten är planerad till juni 2021.

Idag körs busstrafiken i Piteå av Piteå Citybuss som är en del av Norrbottens Busstrafik AB som i sin tur ingår i Centrala Bussgruppen. Bolaget ägs av Alviks Trafik AB, Nordbergs Buss & Resetjänst AB och till en mindre del av Centrala Buss i Norrbotten AB.

Bus Nordic och de gemensamma avtalsrekommendationerna är framtagna av Partnersamverkan för en bättre kollektivtrafik, en samverkan mellan alla aktörer inom svensk kollektivtrafik med det övergripande målet att fördubbla kollektivtrafikens marknadsandel och antalet resande.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Regiontrafiken i Piteå kommun körs idag av Nordbergs Buss och Alviks Trafik, inte Citybuss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)