Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eneroth: ”Ingen brist på kapacitet i kollektivtrafiken”

Infrastrukturminister Tomas Eneroth. Arkivbild: Ulo Maasing.

”Det finns kapacitet att tillgå i kollektivtrafiken”. Det sa infrastrukturminister Tomas Eneroth i Sveriges Radios P1 Morgon på tisdagsmorgonen. I intervjun i P1 (klicka här) förklarade Eneroth också att trafikföretag och regionala kollektivtrafikmyndsigheter har möjlighet att öka kapaciteten.

Eneroth hävdade i intervjun att kollektivtrafiken inte har återgått till hundra procents kapacitet.

– Snarare har kapaciteten i nästan hela landet varit avsevärt lägre eftersom resandet har minskat ordentligt. Här har man också god framförhållning och möjlighet att ta in extra kapacitet.

Eneroth hävdade i intervjun även att SL i Storstockholm har tagit in bussar från bussföretag som fått bekymmer på grund av coronapandemin, och även taxi, trots att SL säger nej till turistbussar i kollektivtrafiken.

Tomas Eneroth fick i P1 Morgon också frågan om kollektivtrafiken ska få nya pengar som stöd. I våras lovade staten att stötta den lokala och regionala kollektivtrafiken med tre miljarder, pengar som skulle räcka i tre månader. Den tiden och de penqarna är nu slut, samtidigt som kollektivtrafiken i landet på grund av pandemin blöder med en miljard i månaden.

Eneroth ville dock inte lova något ytterligare stöd till kollektivtrafiken.

– Jag utesluter varken nya resurser eller att vi går in med striktare riktlinjer. Men biljettintäkterna har ju rasat just därför att resandet har minskat, så nog finns det resurser och förutsättningar att möta detta.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)