Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer el i Köpenhamn – Stockholm halkar efter

Movia i Köpenhamn fortsätter att satsa på elbussar. Foto: Movia.

Storstockholm fortsätter att halka efter de övriga skandinaviska huvudstäderna när det gäller elektrifieringen av busstrafiken. Trafikhuvudmannen i Köpenhamnsregionen, Movia, väljer nu att satsa på ytterligare 47 elbussar på 21 busslinjer och med trafikstart sommaren 2021. Därmed kommer Movia upp i 123 elbussar i trafik på Själland.

Det är Glostrup, Guldborgsund, Lolland, Rødovre och Slagelse kommuner som då för första gången sätter in helt emissionsfria elbusser på utvalda buslinjer. Skiftet till el sker i samarbete mellan Movia och operatörerna Keolis och Kruse som tidigare i år vann upphandlingen av den aktuella busstrafiken.

Idag har Movia 76 elbussar i trafik.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)