Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scania lägger ner busstillverkningen i Lahtis

Scania avvecklar bussproduktionen i finska Lahtis. Foto: Ulo Maasing.

Scania lägger ner sin produktion av busskarosser i finska Lahtis, enligt ett pressmeddelande från Lahtis stad. Scanias fabrik i Lahtis, som drivs genom dotterbolaget SOE Busproduction, har 342 anställda. Minst 260 av dessa förlorar sina arbeten.

Scania tog över produktionen av busskarosser i Lahdis när den finska busstillverkaren Lahden Autokori gick i konkurs 2013. Först tog Scania över som tillfällig räddare, men sedan dess har verksamheten växlats upp.

I Lahtis tillverkar Scania bland andra modellerna Interlink och Citywide, men snart är det slut med det. Coronakrisen och en kraftig inbromsning av efterfrågan på turistbussar har fått marknaden att stanna upp.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)