Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Biljettkontroller i Köpenhamn inte lockande

Movia i Köpenhamn avbryter upphandling av biljettkontrolltjänster. Bara ett anbud kom in. Foto: Movia/Ulrik Jantzen.

Att kontrollera färdbevis är föga lockande i Köpenhamnsregionen. Det har trafikhuvudmannen i den danska huvudstaden och region Själland, Movia, fått erfara. Movia har nu beslutat att avbryta en pågående offentlig upphandling av ett fyraårigt kontrakt på biljettkontroller på Movias bussar. Orsaken: bristande konkurrens. Movia fattade sitt beslut sedan man endast fått in ett enda anbud.

Movia konstaterar att marknaden för biljettkontroller under flera år har karakteriserats av att där finns få aktörer. Inför den upphandling som nu avbrutits genomförde Movia enligt egen uppgift en omfattande marknadsdialog och anbudshandlingarna las upp utifrån den input som kom från de potentiella anbudsgivarna.

Men bara ett företag bjöd – och priset var enligt Movia alltför högt i förhållande till vad som kunde väntas eller om Movia själv skulle genomföra biljettkontrollerna.

Movia har för närvarande inte tagit ställning om man ska försöka göra en ny upphandling eller sköta biljettkontrollerna i egen regi.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)