Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fixar laddning av Göteborgs elbussar

Svenska Wennstrom fixar laddinfrastruktur till cirka 150 elbussar på uppdrag av Transdev. Foto: Wennstrom.

Det svenska företaget Wennstrom ska se till att de cirka 150 elbussar som i december sätts i trafik i Göteborg kan laddas. Företaget har ansvar för att bygga den nödvändiga infrastrukturen till bussdepåerna med har som entreprenör ansvaret för att bygga infrastrukturen för depåerna med allt från kabeldragning till installation av laddstationerna och driftsättning.

Ansvarig för hela projektet är Transdev Sverige AB som förra sommaren vann upphandlingen av fem kontrakt gällande busstrafiken i Göteborg. En stor del av trafiken ska köras med elbussar och med trafikstart i december.

Detta är Sveriges hittills största elbussprojekt. Transdevs trafikavtal omfattar omfattar trafiken i sydvästra Göteborg, stombusstrafik i Göteborg, expressbusstrafik samt trafiken i Mölndal och Partille. Totalt ska tre depåer utrustas för laddning: Partille, Kville och Mölndal.

– Vi är jättestolta över förtroendet att få bygga infrastrukturen åt Transdev och de t är startskottet för vår satsning p å elektrifiering inom transportsektorn, säger Andreas Holmgren, Chef för Nya Drivmedel inom Wennstrom.

Wennstrom Group har cirka 200 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Kungsör, men företaget är, förutom i Sverige, verksamt även i Finland, Norge och Danmark.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)