Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Länstrafikbolag i samarbete med expressbussar

Länstrafiken Örebro börjar samarbeta med expressbussföretaget Vy Travel om resor mellan Örebro och Karlstad. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken Örebro och expressbussföretaget Vy Travel inleder samarbete för resor mellan Örebro och Karlstad. Det innebär att pendlingsmöjligheterna mellan de båda städerna förbättras. Beslutet om samarbete fattades av samhällsbyggnads-nämnden i Region Örebro län på onsdagen.

– För tillfället finns det ingen genomgående busslinje för de resenärer som vill resa kollektivt mellan Örebro och Karlstad, och det känns förstås bra att vi nu kunnat åtgärda detta. Jag tror att det finns ett intresse av att kunna resa miljömedvetet mellan respektive läns huvudort, säger Nina Höijer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Samarbetet innebär att den som köper Länstrafikens nya biljett kan resa med Vy:s expressbussar mellan Örebro och Karlstad. Det innebär att restiden minskar med 35 minuter jämfört med de bussar som finns i dag. Därtill erbjuds resenärerna bussar med en mycket god komfort.

– Fördelen med samarbetet är att den resande kommer kunna resa med Vys bussar som kör mellan Örebro och Karlstad, dessutom får resenären en möjlighet att resa inom både Örebro län och Värmlands län med buss och tåg, säger Magnus Lagergren (KD), vice ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

I nuläget finns inget biljettsamarbete som gäller mellan Örebro och Karlstad, och samhällsbyggnadsnämnden beslutade därför på onsdagen att inleda ett samarbete. Priset för att resa 30 dagar föreslås bli 2 795 kronor för vuxna och 1 395 kronor för ungdomar och biljetten kommer att börja säljas den 16 november 2020.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)