Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu byggs största elbussdepån

En av Nordens största elbussdepåer byggs nu i Malmö.

Nu är bygget av en av Nordens största depåer för elbussar igång i Malmö. Depån kommer att rymma en flotta på cirka 90 elbussar med modeller från flera olika tillverkare, både 12-metersbussar och 18-meters ledbussar.

Det är Nobina som på uppdrag av och i samarbete med Skånetrafiken och Malmö stad bygger depån som också ska drivas av Nobina. Där ska cirka 90 elbussar från flera olika tillverkare ha sitt hem, bland annat de första 12-meters elbussarna i Sverige från MAN som ska sättas i trafik i april nästa år.

Nobina kommer också att ha såväl 12-meters- som 18-meters elbussar från Volvo i trafik i Malmö.

Finska Kempower levererar den högpresterande laddutrustningen och är också huvudleverantör av den ombyggda bussdepån. Svenska LaddAlliansen installerar.

– Depån i Malmö blir den största i Sverige som kommer att använda sig av en distribuerad laddlösning. Detta innebär att effekten kommer att genereras i ett antal kraftskåp som sedan levererar önskad effekt till laddsatelliter. Det innebär att ytan i depå effektiviseras, säger Henrik Holmér, vd för LaddAlliansen.

Projektet förväntas vara klart våren 2021.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)