Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busspoolen och Boreal vann i norr

Harriet Söder, vd Länstrafiken Västerbotten: Många trafikföretag har visat intresse för upphandlingen, vilket är glädjande.

Busspoolen i Västerbotten och norskägda Boreal står som vinnare i den upphandling av busstrafiken på Norrlandskusten som Länstrafiken i Västerbotten och Norrbotten blev klar med på torsdagen. Upphandlingen omfattar trafiken längs Norrlandskusten och linjerna Robertsfors – Umeå, samt Skellefteå – Burträsk – Umeå inom Västerbotten.

Tilldelningsbeslutet innebär att Boreal Buss AS kommer utföra trafiken på Norrlandskusten linje 12, 20 och 100 och att Busspoolen Västerbotten AB kommer utföra trafiken inom Västerbotten på linje 17 och 21 från och med tidtabellskiftet den 12 december 2021.

 Norrlandskusten sträcker sig från Haparanda till Umeå. 

Upphandlingen har utförts gemensamt av Länstrafiken i Norr- och Västerbotten. Länstrafiken i Västerbotten har varit upphandlande enhet.

Avtalstiden är åtta år och i trafiken kommer totalt 25 helt nya bussar att sättas in. Avtalen är tillsammans värda 72 miljoner kronor/år. Avtalsspärr råder till och med den 23 november.

Trafiken ska köras enligt ett nytt trafikupplägg som är anpassat utifrån att tågtrafik kommer starta på sträckan Luleå – Haparanda. Avtalslängden är också anpassad till den utveckling som kommer att ske på Norrbotniabanan.

– Många trafikföretag har visat intresse för upphandlingen, vilket är glädjande. Denna trafik är så viktig för både Norr- och Västerbotten och utgör en stomme i kollektivtrafiken i våra regioner. Vi ser fram emot ett långt samarbete med de nya avtalsparterna, säger Harriet Söder, vd för Länstrafiken Västerbotten.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)