Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart för Bivab i Härryda och Vårgårda

Västtrafiks upphandlingschef Anna Johansson. Foto: Thomas Harrysson.

Det är nu klart att Bivab ska köra all busstrafik åt Västtrafik i Härryda och Vårgårda. Parterna skrev på tisdagen avtal om trafiken, sedan den överprövningsprocess som följde på den ursprungliga upphandlingen blivit avgjord i domstol.

Totalt omfattar trafiken i det tioåriga avtalet 34 bussar och ett avtalsbelopp på cirka 70 miljoner kronor om året. Tre av bussarna ska vara helelektriska och gå i tätortstrafik i Mölnlycke. Till det kommer 12 biogasbussar och 19 bussar som drivs med biodiesel.

– Överprövningen har gjort att vi får skjuta ett år på trafikstarten. Enligt den ursprungliga planen skulle det nya avtalet börja gälla sommaren 2021 men nu äger starten istället rum i juni 2022, uppger Västtrafiks upphandlingschef Anna Johansson för bussmagasinet.se.

Idag körs trafiken i området på tre avtal med Bivab och Keolis som entreprenörer. Under nästa avtalsperiod är trafiken uppdelad på två avtal som båda har vunnits av Bivab.

Sedan tidigare är det också efter en överprövning klart att Keolis ska köra linje 100 mellan Borås och Göteborg. Där hade Vy Buss begärt överprövning av upphandlingen eftersom man ville köra trafiken på kommersiell grund. Företaget motsatte sig därför att regionen la trafikplikt på linjen, men fick inte gehör för sina argument i domstol. Trafikavtalet mellan Keolis och Västtrafik skrevs redan i augusti. Trafiken sk köras med Volvos dubbeldäckare 9700 DD.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)