Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans testar i Dalarna

Samtrans Omsorgsresor öppnar nu provtagningsstationer för covid-19 även i Dalarna. Foto: Samtrans.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor öppnar under december på uppdrag av Region Dalarna fjorton nya provtagningsstationer för covid-19 runt om i Dalarna. Därmed utökar Samtrans Omsorgsresor sin verksamhet där man redan idag är landets ledande aktör inom provtagningsstationer för covid-19 och finns i ett flertal regioner över hela landet.

Vid provtagningsstationerna kan personer som bokat tid via 1177.se komma och lämna prov, utan att behöva gå ut ur bilen. Man utför provtagningen på sig själv och testerna skickas sedan till laboratorium för analys. Självtestet är ett så kallat PCR-test som visar om du har en pågående infektion av covid-19.

Först ut att öppna är Falun, Borlänge, Hedemora, Smedjebacken, Säter och Avesta med start idag, måndag den 30 november. Provtagningsstationer kommer också etableras i Malung, Orsa, Mora, Rättvik, Sälen och Idre under december.

– Vi står inför utmanande tider och är glada över att vi kan bidra till en ökad tillgänglighet till provtagning för invånarna i Dalarna, men också till en ökad provtagningskapacitet i hela regionen, utan att belasta den redan ansträngda hälso- och sjukvården, säger Eric Steijer, marknadschef för Samtrans.

Konceptet för provtagningsstationerna är en samverkan mellan Region Dalarna, Samtrans Omsorgsresor och it-företaget Infosolutions, som tillhandahåller system för remisshantering.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)