Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Testar för covid-19 i Norrbotten

Jobbar med PCR-tester i Norrbotten.

Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor startar nu tio självprovtagningsstationer i Norrbotten på uppdrag av regionen. För dem som inte kan besöka en provtagningsstation så kommer det också att finnas elva mobila provtagningsbilar som ger möjlighet till provtagning i hemmet. Självtestet är ett så kallat PCR-test som visar om personen har en pågående infektion av covid-19.

Samtrans Omsorgsresor och bussbolaget Nobina står för logistiken på plats tillsammans it-företaget Infosolutions som tillhandahåller system för remisshantering. Samtrans har utvcecklats till att bli landets ledande aktör inom provtagning av covid-19 och finns nu i ett flertal regioner över hela landet.

Först ut är Luleå, Boden, Piteå och Älvsbyn som öppnar tisdag den 3 november. Därefter startar nya stationer och provtagningsbilar rullar ut i hela regionen under veckan.

Vid provtagningsstationen kan personer som bokat tid via 1177.se komma och lämna prov, utan att behöva gå ut ur bilen. Man utför provtagningen på sig själv och testerna skickas sedan till laboratorium för analys.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)