Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD storsatsar i Europa

BYD:s europeiska fabrik ska femdubbla produktionen sav elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Den kinesiska busstillverkaren BYD planerar att till år 2022 kraftigt öka produktionskapaciteten vid sin europeiska fabrik i Komárom, Ungern. Idag har fabriken en kapacitet på 200 elbussar om året. 2022 ska det vara 1 000, skriver den ungerska fackmediat Magyarbusz. Den ungerska BYD-fabriken producerar elbussar för den europeiska marknaden och har i Sverige levererat elbussar till såväl Nobina som Transdev.

Hittills har fabriken varit inriktad på att tillverka enbart tolvmeters batteribussar, medan ledbussarna har levererats från Kina. Från nästa år ska fabriken i Komárom även tillverka batteridrivna ledbussar.

För den utökade produktionen har BYD nyligen köpt tomtmark på 20 000 kvadratmeter intill den nuvarande fabriken. Byggnadsarbetena för de utbyggda fabriken påbörjas nästa år och anläggningen ska vara klart 2022.

I och med utbyggnaden växer också personalstyrkan, även om en hel del av produktionen ska göras med robotar. Enligt Magyarbusz kommer BYD:s ungerska fabrik efter utbyggnaden att sysselsätta cirka 600 medarbetare, en fördubbling i förhållande till nuläget.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)