Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Missa inte lussebussen!

Ett av de företag som deltar i lussebusskortegen i Stockholm är Ekmanbuss Flexibussitet. Foto: Hans Philip Ekman.

Nu gäller det att inte missa bussen. Lussebussen, alltså. Med start klockan 14 idag, luciadagen, kommer korteger med bussar att köra genom Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå för att lysa upp gatorna i decembermörkret. Omkring 120 bussar deltar i kortegerna. Alla är välkomna att följa kortegerna längs vägen, vinka till den eller applådera den eller bara uppleva ljuset i mörkret.

Ett av de deltagande företagen är EkmanBuss Flexibussitet som medverkar i Stockholm.

– Vi längtar oerhört mycket efter våra resenärer, lika mycket som de längtar efter att få börja resa igen. Normala år kör vi våra skräddarsydda resor både nära och lite längre bort. Från kultur- och besöksmål, kundevent, julmarknader, julbord, idrottslag till jul- och nyårscuper för att nämna ett urval av våra bokningar. Så är det inte i år, men vi har gjort allt vi kan för att hålla ut och kunna möta våra gäster igen, säger Johan Ekman, vd för EkmanBuss Flexibussitet.

Bakgrunden är att Coronakrisen har gjort att nästan alla landets turist- och långfärdsbussar idag står stilla.

– Bussbranschen är bland de av krisen hårdast drabbade sektorerna. Utöver de breda stöd som regeringen beslutat behövs även riktade stöd för särskilt drabbade branscher, som det stöd för avställda bussar som Sveriges Bussföretag lanserade redan i april 2020. Det skulle stötta bussföretag som drabbats hårt av krisen och ge dem möjlighet att klara sig genom pandemin, framhåller Sveriges Bussföretag.

Klicka här för att läsa mer om manifestationen och för att se kartor över kortegens färdväg i de fyra städerna. Starten i samtliga städer är klockan 14.

Många i bussbranschen ställer upp för att stötta lussebusskortegerna, från förare som inte tar betalt till leverantörer. Svenska Neoplan ställer upp med tre specialdekorerade turistbussar, en i vardera Stockholm, Göteborg och Malmö. Foto: Svenska Neoplan.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)