Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny upphandling av busstrafik på Gotland

Dags för ny upphandling av busstrafiken på Gotland. Foto: Region Gotland.

Nu går Region Gotland ut i en ny upphandling av busstrafiken på ön, samtidigt som alla rättsliga turer kring den senaste upphandlingen ännu inte är avslutade. Den nya upphandlingen gäller både linjetrafiken och skolskjutsarna . Avtalstiden kommer att vara tolv år. Det nuvarande, omstridda trafikavtalet mellan regionen och Bergkvarabuss och där lokala Gotlandsbuss slogs ut löper på endast tre år.

– Det här är en viktig upphandling för Region Gotland och alla olika intressenter som använder kollektivtrafiken. Alla anbudsaktörer inom EU ska ges samma chans inom ramen för de krav som anges och är rimliga för att uppfylla anbudet och som kan leverera tjänsten på bästa sätt, säger Jyrki Vainio, kollektivtrafikchef på Gotland.

– För att säkerställa rättssäkerheten i processen utgår vi från de fem grundprinciper som genomsyrar upphandlingslagstiftningen: icke-diskriminering, likabehandling, proportionalitet, öppenhet, ömsesidigt erkännande. Som organisation är det viktigt att vi är sakliga och följer de lagar som finns. Upphandlingslagstiftningen syftar till att främja fri konkurrens. Det får inte förekomma lojalitet mot några av det egna landets leverantörer eller tidigare leverantörer, säger Nanna Sörling, upphandlingschef på Region Gotland

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)