Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans rustar för att testa fjällturister

Samtrans Omsorgsresor startar nu provtagningsstationer för covid-19 i Dalafjällen. Foto: Samtrans Omsorgsresor.

Inför vintersäsongen utökas nu provtagningskapaciteten för covid-19 i Dalafjällen. Provtagningsstationer startas nu i i Idre fjäll, Sälen By, Sälen Stöten och Tandådalen. Det är det Nobinaägda företaget Samtrans Omsorgsresor som driver och bemannar stationerna tillsammans med it-företaget Infosolutions, som tillhandahåller remissystemet.

Samtrans och Infosolutions har redan etablerat provtagningsstationer på ett flertal orter i regionen. Nu ska också fjällturisterna kunna ta prover när de blir sjuka. Personer som misstänker covid-19 testar sig själva vid en provtagningsstation där man genomför testet i bilen.

Idre fjäll, Sälen By öppnade på torsdagen. Sälen Stöten och Tandådalen öppnar nästa vecka.

– Med vår erfarenhet och organisation kan vi vara ett komplement som avlastar den redan ansträngda hälso- och sjukvården. Vi ser till varje regions behov och utvecklar lösningar utifrån de utmaningar som finns och som kan komma, inte minst när vi nu går in i en oviss vintersäsong, säger Eric Steijer, marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

Konceptet för mobil självprovtagning, där personer kommer i bil och testar sig finns idag runt om i hela landet och enligt Samtrans är det ett hårt tryck på alla platser.

Nu ökar vi ytterligare och rustar upp med fler stationer. Provtagningstjänsten och det koncept vi snabbt byggde upp i början av pandemin fungerar mycket bra och håller i det hårda tryck som råder gällande kapacitet och planering i alla delar, säger Alex Stendahl, Vd på Infosolutions.

Konceptet för provtagningsstationerna är en samverkan mellan Region Dalarna, Samtrans Omsorgsresor och it-företaget Infosolutions.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)