Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink ställer in mer trafik från årsskiftet

Från den 1 januari ställer Tallink in trafiken med Victoria I på linjen Tallinn-Stockholm-Riga-Stockholm-Tallinn. Foto: Tallink.

Tallink ställer in ytterligare trafik från årsskiftet på grund av covid-19-pandemin. Tallink Grupp meddelade på tisdagen att rederiet kommer att ställa in trafiken med Victoria I på rutten Tallinn-Stockholm-Riga-Stockholm-Tallinn från den 1 januari 2021 tills vidare. Fartyget kommer att fortsätta att trafikera rutten Tallinn-Helsingfors på helgerna.

Tallink Grupp uppger att beslutet har fattats eftersom trafiken har blivit ekonomiskt ohållbar under den rådande pandemin på grund av gällande reserestriktioner.

– Vi är givetvis ledsna över att behöva stänga av ytterligare en viktig sjöburen transportväg mellan våra grannländer. Med ett kraftigt minskat passagerarantal och reserestriktioner som förväntas pågå under ännu en tid till följd av den ökade smittspridningen av Covid-19 i våra länder är det dock omöjligt att fortsätta köra denna rutt utan betydande förluster, säger Paavo Nõgene, VD för Tallink Grupp.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)