Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförare i Umeå protesterar mot dåliga elbussar

Sågas av bussförare. Arkivbild: Ulo Maasing.

Hur länge ska vi stå ut? Frågan ställs av 108 bussförare vid Transdev som protesterar mot de elbussar från Hybricon som går i trafik i Umeå. ”Som yrkesförare skäms vi över skräpet vi tvingas köra passagerarna i”, skriver de i en debattartikel i Västerbottens Folkblad.

Bussförarna är inte nådiga i sin kritik av bussarna från Hybricon. ”Elbussar borde vara tysta, men inne i de här så skramlar och har det sig som vore de tillverkade på 60-talet. Det finns inga andra bussar i Umeå som stinker lika mycket smutsig diesel som Hybricons elbussar. Stanken kommer ifrån extramotorn och värmarna”, skriver de 108 förarna.

De hävdar också att laddstationerna återkommande är ur funktion och att det tar lång tid innan de lagas, att värmen ofta slutar att fungera, likaså drivlinan och att tryckluftkompressorn överhettas på bussarna.

”Hybriconbussarna både bärgas och byts in mycket, mycket oftare än andra bussar. Många av utbytesbussarna vi kör i stället, är också i så uselt skick att de borde köras till skroten i stället för att transportera passagerare” skriver de 108 bussförarna också.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)