Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos dubbeldäckare lanseras i Europa

Volvo lanserar nu en ny version av sin dubbeldäckare 9700 DD med sikte på Europamarknaden. Bild: Volvo Bussar.

Volvo Bussar lanserar nu en helt ny version av sin dubbedäckare Volvo 9700 DD. Den nya modellen är anpassad för trafik i Europa med en höjd på 4 meter. Dubbeldäckaren är en flexibel buss i premiumklassen anpassad både för express- och turisttrafik. Den första versionen av Volvo 9700 DD presenterades för knappt ett år sedan med sikte på marknaden för upphandlad trafik, alltså regionala expressbusslinjer i Norden (klicka här). Nu går Volvo vidare med sikte på Europamarknaden.

– När vi lanserat Volvo 9700 DD för trafik i Europa har vi ett komplett utbud av express- och turistbussar med ett flertal olika varianter för kunderna att välja mellan. Vi har redan flera order på dubbeldäckaren för den Nordiska marknaden och det är glädjande att vi nu kommer att erbjuda även europeiska kunder denna express- och turistbuss i premiumklassen, säger Ulf Magnusson, Senior Vice President för Volvo Bussar i Europa.

Volvo 9700 DD med en höjd på 4 meter till skillnad från den buss man lanserade för den nordiska marknaden som är 4,25 meter hög.

Bussen är utrustad med en Volvo D11K460 och har Volvos 11-litersmotor med 460 hk som är certifierad för Diesel, HVO och Bio-diesel (B100) och den karosseras av Carrus Delta OY i Finland.

Den officiella lanseringen av den nya versionen av Volvo 9700 DD äger rum i början av februari.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)