Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt stängt fram i Värmland kräver facket

Foto: Värmlandstrafik.

Fackförbundet Kommunal fortsätter att streta emot att framdörrarna öppnas på bussar sedan skyddsglas monterats vid förarplatsen. I en begäran till Arbetsmiljöverket har Kommunal begärt att framdörrarna på regionbussarna i Värmland ska vara fortsatt stängda, även sedan skyddsglas monterats. För någon vecka sedan började Nobina att montera skyddsglas på sina regionbussar i Värmland, vilket vi tidigare rapporterat om (klicka här).

Huvudskyddsombudet Jörgen Pettersson säger till Sveriges Radio P4 Värmland att det finns en oro och rädsla bland förarna när det gäller smitta, trafiksäkerhet, ljudnivåer och luftkvalitet när skyddsglaset är på pålats och framdörrarna åter öppnas för påstigning.

Istället vill han att biljettutrustningen monteras vid mittdörrarna och att framdörrarna hålls fortsatt stängda. Jörgen Pettersson säger också att det skyddsglas som Arbetsmiljöverket godkänt på Nobinas bussar i Uppland skiljer sig från utrustningen i Värmland.

David Erixon, kommunikationschef på Nobina, säger dock till P4 Värmland att skillnaden är mycket liten.

– Jag har respekt för den oro som vi nog känner lite till mans ibland när det gäller smittan, men man måste lita på våra expertmyndigheter när de godkänner utrustningen. Dessutom har det från andra håll i landet visat sig att den omfattande pandemiplankningen består, även om kortläsarna flyttas till mittdörrarna.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)