Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Munskydd i kollektivtrafiken våren ut

Statsminister Stefan Löfven (S): Munskydd i kollektivtrafik våren ut.

Folkhälsomyndighetens rekommendation om munskydd i kollektivtrafiken ska gälla våren ut. Det meddelade statsminister Stefan Löfven (S) vid en presskonferens på torsdagsmorgonen. Rekommendationen gäller hela landet och innebär att munskydd ska användas av resenärer i kollektivtrafiken klockan 7 – 9 samt 16 – 18.

På presskonferensen uppgav också arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) att Arbetsmiljöverket får i uppdrag att göra en riktad tillsyn av arbetsplatser där smittorisken är särskilt hög. Hon preciserade dock inte vilka yrken som den särskilda tillsynen ska omfatta, men framhöll att uppdraget till Arbetsmiljöverket ska ses mot bakgrund av att många yrkesgrupper inte har möjlighet att arbeta hemifrån under pandemin, bland andra bussförare.

– Som arbetsmarknadsminister är jag särskilt oroad över smittspridningen på arbetsplatserna. Det är många som inte kan jobba hemifrån. Arbetsgivaren ansvarar för arbetsmiljön och behöver löpande bedöma vilka arbetsuppgifter eller situationer som kan utsätta arbetstagarna för risker. Tillsynsverksamheten är en effektiv metod för att skapa en god arbetsmiljö och för att stärka regelefterlevnaden på arbetsplatserna, sa Eva Nordmark.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)