Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Umeå: ”Befogat missnöje”

Utdragna problem med en ladestation ligger bakom en del av störningarna på Umeås elbusslinje 9. Arkivbild: Ulo Maasing.

Resenärer och förare har skäl att vara missnöjda med trafiken med elbussarna från Hybricon på linje 9 i Umeå. Det säger Umeås kollektivtrafikchef Fredrik Forsell till Västerbottens Folkblad. Samtidigt framhåller han att han inte kan rikta någon kritik mot Hybricon. ”De har verkligen kämpat med de här bussarna och gjort allt för att hålla dem rullande”, säger Forsell.

Bakgrunden är, vilket vi tidigare rapporterat (klicka här), att 108 bussförare i Umeå gemensamt har protesterat mot brister hos bussarna och problem med laddstationerna.

Fredrik Forsell bekräftar problem med en av laddstationerna på linjen.

– Den gick sönder i slutet av oktober. Det gör att bussarna inte hinner ladda utan måste köras med hjälpmotorn som drivs med diesel, säger han till tidningen.

Delar av laddstationen har skickats till Tyskland för felsökning och arbetet har dragit ut på tiden. När det gäller själva bussarna pekar Fredrik Forsell på att det handlar om förseriebussar som Umeå beställde 2014.

– Det var ett utvecklingsprojekt och nya bussar, vilket gör att tillförlitligheten inte är lika hög som i våra nya elbussar. Vi gör utvärderingar varje år och tittar på hur det har fungerat. I vår senaste utvärdering såg vi ingen anledning att plocka bort bussarna, säger Fredrik Forsell till Västerbottens Folkblad.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)