Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Covid-19: Region Uppsala spanar framåt

Region Uppsala vill förstå hur kollektivresandet blir efter pandemin. Arkivbild: Ulo Maasing.

Som en följd av covid-19-pandemin har resandet med kollektivtrafiken i Region Uppsala minskat med 70 procent under fjolåret, jämfört med året innan. Men hur kommer framtiden att gestalta sig? Kommer resandet med kollektivtrafiken att ändras jämfört med hur det var innan pandemin? Nu ska regionen ta fram en plan för hur förtroendet för kollektivtrafiken ska återfås, skriver Upsala Nya Tidning, UNT.

Regionen har utsett en arbetsgrupp som ska utreda frågan. Enkäter och intervjuer hittills visar att det är unga människor som är mest tveksamma till att resa kollektivt efter pandemin. Äldre, däremot, uppger att de i princip kommer att resa lika mycket som innan pandemin bröt ut.

Helena Klange, presschef för trafik och samhälle på regionen, tror att större möjligheter att arbeta hemifrån och ha digitala möten kan göra att resandet minskar.

– Kanske kommer man att vara på kontoret en eller ett par dagar i veckan och då inte vill ha 30-dagarsbiljetter. Kanske krävs andra biljetter, andra turlistor och andra bussar, säger hon till UNT.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)