Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis får storleverans av elbussar från Yutong

Större delen av de elbussar från Yutong som Keolis i Danmark har tagit emot ska sättas i trafik söder om Köpenhamn. Foto: Keolis Danmark.

 

Keolis i Danmark har i dagarna tagit emot en storleverans av elbussar från den kinesiska busstillverkaren Yutong. Leveransen omfattar 55 elbussar som under våren och sommaren ska sättas i trafik i Odense samt på Själland och Falster på uppdrag av trafikhuvudmännen FynBus och Movia.

35 av bussarna ska i juni börja trafikera linjer i Köpenhamnsregionen på uppdrag av Movia medan de 20 övriga sätts in i stadstrafiken i Odense från våren. Samtliga bussar är tolv meter långa och har en kapacitet på 62 passagerare.

Laddning sker nattetid i depå och räckvidden på en laddning uppges till 350 kilometer.Under de närmaste två månaderna ska Keolis utbilda totalt 395 förare och 20 verkstadsmedarbetare på bussarna.

Keolis beställde 55 elbussarna sedan man vunnit två danska trafikupphandlingar. Foto: Keolis Danmark.

Keolis beställde elbussarna sedan företaget i fjol vunnit två trafikupphandlingar.

Den ena genomfördes av Movia som är huvudman för bussstrafiken i Köpenhamnsregionen och omfattade 47 bussar, varav 35 elbussar. Den andra upphandlingen genomfördes av FynBus och omfattade 70 stadsbussar i Odense av vilka 20 ska vara eldrivna.

Leveransen till Keolis Danmark är Yutongs hittills näst största order i Norden.

I fjol levererade den kinesiska busstillverkaren 102 elbussar till Keolis i Norge för trafik i Bergen. Yutong har också sålt elbussar på den finska och isländska marknaden, men har hittills misslyckats med att bryta sig in i Sverige.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)