Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina: 337 monterade skyddsglas – och fler kommer

Hittills har 337 av Nobinas bussar fått skyddsglas vid förarplatsen. Foto: Nobina.

Allt fler bussar utrustas med skyddsglas vid förarplatsen så att framdörrarna åter kan öppnas. Landets största bussoperatör, Nobina, rapporterar att fram till onsdagen hade 337 av företagets bussar i Sverige utrustats med skyddsglas mot coronasmitta. Monteringen fortsätter i snabb takt.

Till helgen ska ytterligare 100 bussar få skyddsglas vid förarplatsen. Längst har Nobina kommit med monteringen i Värmland, Östergötland, Uppland och Stockholm. Närmast på tur står Hallandstrafiken och Västtrafik.

– Det känns mycket bra att det har fungerat så bra ute i trafiken med skyddsglasen, och vi har inte haft några incidenter kopplade till skyddsglasen. Våra förare klarar som vanligt trafiken på ett tryggt och säkert sätt.

– Det betyder att vi skyddar våra förare från smitta, och att trängseln kring mittdörren minskar då våra resenärer åter kan använda framdörren. Trafiksäkerheten känns bra så här långt och det är en trygghet att Arbetsmiljöverket har godkänt skydden ur smittskyddssynpunkt, säger Nobinas säkerhetschef Peter Boström på företagets Facebooksida.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)