Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny färjelinje Nynäshamn – Gotland – Rostock

En ny färjelinje planeras av Rederi AB Gotland mellan Nynäshamn och Rostock via Visby. Foto: Ulo Maasing.

Rederi AB Gotland planerar för en ny färjelinje mellan Nynäshamn och Tyskland via Visby. Linjen har arbetsnamnet Hansalinjen och Rederi AB Gotland hoppas kunna komma igång med trafiken senare i år. Satsningen är en följd av att Trafikverket har beviljat rederiet ekobonus på 74,2 miljoner kronor för överflyttning av godstransporter från väg till sjöfart. Rederi AB Gotland räknar också med att linjen kommer att öppna för passagerartrafik mellan Tyskland och Gotland.

Enligt rederiet kan den nya linjen komma att trafikera Rostock, Tyskland och Nynäshamn med möjlighet för vissa turer att angöra Visby hamn.

Färjelinjen kommer vara minst lika tidseffektiv som dagens vägtrafik mellan Tyskland och Mälardalsregionen. Därmed kan den också bli högintressant för bussresearrangörer från mellersta och norra Sverige för resor till kontinenten.

En ny färjelinje skulle bli en systerverksamhet till Destination Gotland, som knyter ihop de gamla Hansastäderna Rostock, Visby och Stockholm. Det öppnar upp för en ny rutt för alla de tyska resenärer som vill besöka Gotland och Sverige, samtidigt som den nya färjelinjen kan bli ett viktigt bidrag för alla svenska resenärer som vill komma direkt ner till kontinenten, med bil, båt och tåg, anser rederiet.

– Eftersom våra turer kan vara sammankopplade med interrailkortet kan tågresenärer också komma med färjan från Nynäshamn och hoppa på tåget i Rostock för att sedan ta sig vidare ut i Europa. På samma gång skulle Sverige och Gotland också bli mer lättillgängligt för europeiska resenärer, säger Håkan Johansson, vd Rederi AB Gotland.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)