Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya flygbussar mitt i pandemin

Vy Flygbussarna satsar på nya bussar trots pandemin. Foto: Vy Flygbussarna.

Trots det resanderas som covid-19-pandemin innebär investerar Vy Flygbussarna framåt. Företaget uppgraderar sin bussflotta med sex stycken splitternya bussar som både är bekvämare och tystare. Även ventilationen är uppgraderad och ger ökad omsättningshastighet på luften med 150 %.

Nästa vecka tas sex nya bussar av modellen Volvo 9700 i drift på linjerna Arlanda flygplats – Stockholm C och Skavsta flygplats – Stockholm C. Det blir en bekvämare, tystare och luftigare upplevelse för alla kunder som får möjlighet att resa med dessa bussar. Mycket beroende på att det är bättre isolering och ett följsammare chassi. Även inredningen i bussarna har fått sig en liten modernare look.

– Att kunna erbjuda våra resenärer hög komfort samtidigt som vi är ett hållbart transportalternativ i framkant har alltid stått i fokus hos oss. Det är otroligt roligt att vi i dessa tider kan driftsätta 6 stycken helt nya bussar. Nu längtar vi bara efter att resandet får komma igång igen så att vi kan välkomna alla ressugna kunder i våra nya och bekvämare bussar, säger Zakaria Abna-Aissa Affärschef på Vy Flygbussarna.

Liksom Vy Flygbussarnas övriga bussar, har ventilationen i de nya bussarna omprogrammerats till att öka omsättningshastigheten på luften med 150 % och mer frisk luft tas in.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra kunder en trygg resa även under en pågående pandemi. Genom att ha omprogrammerat klimatanläggningarna i samtliga bussar så minskar vi risken för luftsmitta, säger Zakaria.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)